Пройти тест онлайн

7 простих способів покращити пам’ять

как улучшить память
25.06.2018

Наш мозок, як і інші м’язи, потребує регулярних тренувань. Адже з часом його швидкість зменшується, притуплюється образне мислення. Ми перестаємо фантазувати, а отже не креативимо та не бачимо обхідних шляхів вирішення проблем, коли на головних перешкоди.

Пропонуємо вам 7 простих вправ, які триматимуть пам’ять в тонусі.

Слухайте музику, коли працюєте чи вчите щось.

При цьому музика не повинна відволікати від основного заняття. Найкращим фоном для рівномірного та ефективного запам’ятовування буде класика, лаунж, ембієнт.

Вигадуйте асоціації.

Це стосується всього: від перегляду фільму, до вивчення мови та навіть покупки одягу. Завжди будуйте асоціативні зв’язки: як звучить це слово, якого кольору ця кофтина, чи схожа ця музика на ту, з подорожі у Венецію.

Займайтеся спортом.

Мозок збагачується киснем, тоді коли й весь організм, а саме під час активних занять. Велосипед, басейн чи пробіжка – ваш мозок подякує за все!

Не забувайте про прогулянки.

Попередня теза про кисень також стосується прогулянок. 20 хвилин на свіжому повітрі допоможуть прокинутися та активно працювати.

Читайте вголос.

Це допоможе більш свідомо споживати інформацію, і, відповідно, краще її запам’ятовувати.

Відпочиньте.

Чи навіть краще поспіть. Мозку потрібно зовсім небагато часу, щоб відновитися та знову працювати активно.

Перевіряйте себе.

Все, що ви вивчаєте, залишиться у вашій голові, все, що ви робите, ви робите для себе. Отже, ви для себе головний суддя та вчитель. Перевіряйте себе самостійно, пригадуйте те, що вивчали.

Практикуйте мову, слухайте у вільний час, відвідуйте мовні клуби, й буде ваша англійська суперова!